Valaisintekniikka

Led-valaistusratkaisut eroavat monilta osin perinteisistä valaistustekniikoista. Kerromme näillä sivuilla Valopaan led-valaisimissa käytetyistä ratkaisuista ja valinnoista, joiden ansiosta tuotteemme ovat erityisen laadukkaita, pitkäikäisiä ja energiatehokkaita.

Valaisimemme perustuvat omaan modulaariseen tuotealustaamme. Alustan rakenneosat on suunniteltu siten, että näillä osilla toteutetut tievalaisimet täyttävät Liikenneviraston tievalaisimille asettaman 30 vuoden käyttöikä vaatimuksen. Kaikki tuotteemme perustuvat samaan tuotealustaan.

Korkean luotettavuuden saavuttaminen vaatii led-komponenttien hyvää lämmönhallintaa sekä led- ja optisten komponenttien huolellista kotelointia suojaan pölyltä ja kosteudelta. Myös energiatehokkuudeltaan tuotteemme ovat markkinoiden huippua. Tämän varmistaa hyvä suunnittelu, sopivien led-komponenttien käyttö sekä oikea optinen ja mekaaninen toteutus.

Led-valaisimemme ovat modulaarisia ja kehitetty omalle tuotealustallemme. Tämä takaa vaivattoman ylläpidettävyyden. Yksittäisiä led-moduuleja ja virtalähteitä voi vaihtaa ja näin jatkaa valaisimen elinkaarta. Led-moduulimme ovat myös korjattavissa. Käyttämämme led-moduulit ovat lisäksi jo lähtökohtaisesti erittäin pitkäikäisiä.

Halutun valaistuksen toteuttaminen ja valon tarkka ohjaaminen vaativat hyvää optista suunnittelua ja toteutusta. Led-valaisimen energiatehokkuus on sitä parempi mitä tarkemmin valo kohdennetaan ja hukkavalo karsitaan. Led-moduuliemme optinen ratkaisu on ledien päälle asennettava linssi.