Laadukas energiatehokas valaistus pysäköintitiloihin

Valopaa on kehittänyt älykkään led-valaisin konseptin pysäköintitilojen valaistukseen tuottamaan tarkoituksen- ja tarpeenmukaista valaistusta energiatehokkaasti. Valonlähteitä on runsaasti ja ne voidaan sijoittaa tuottamaan autojen väleihin valoa helpottamaan liikkumista autolle ja autolta. Valonmäärää muutetaan mm. perustuen liiketunnistukseen, valaisinryhmiin ja kellonaikoihin.

Saavutettavia etuja

  • Laadukas tarkoituksenmukainen valaistus, samaan älykkääseen ohjaukseen voidaan liittää monentyyppistä valaistusta pihavalaistus mukaan lukien 
  • Hyvin korkea energiatehokkuus -->kustannustehokkuus, nopea takaisinmaksuaika, elinkaaariedullisuus
  • Langaton älykäs valaistus ei tarvitse ohjauskaapelointia, muutokset eivät vaadi asennustöitä, ryhmittelyt ja ohjausparametrien muutokset toteutetaan tietokoneen tai älypuhelimen selaimella --> elinkaariedullisuutta
  • Future proof. Uudet ominaisuudet ja mahdolliset liitynnät muihin järjestelmiin toteutetaan ohjelmistoilla
  • Etähallintamahdollisuus

Toiminnallisia esimerkkejä

  • Valaisimien ryhmittely. Tilan eri alueilla omia valaistusalueita, ryhmiä, joiden valomäärää nostetaan henkilön tai auton tullessa liiketunnistimen vaikutuspiiriin.  Valomäärä laskee halutun ajan jälkeen kun henkilö tai auto on poistunut alueelta. Muualla valaistuksen taso säilyy alempana.  Ryhmät muutettavissa langattomasti, sama valaisin voi kuulua useaan ryhmään.
  • Liiketunnistinohjaus. Langaton erillinen liiketunnistin voidaan sijoittaa myös tilan ulkopuolelle ennakoimaan valomäärän muutos.
  • Hämäräkytkin. Valot voidaan kytkeä päälle hämärän perusteella myös ryhmätasolla.
  • Samaan ohjaukseen voidaan liittää myös kohde ja dekoratiivisia valaisimia tuomaan eloa ja viihtyvyyttä tiloihin. Niiden ohjaukset voivat perustua esimerkiksi liikkeeseen, kelloon tai kalenteriin.

Hajautettu älykäs led-valaisin

Valopaan kehittämä valaisinratkaisu koostuu liiketunnistimella varustetusta liitäntälaitteesta ja useista ketjutetuista valonlähteistä. Valonlähteet voidaan sijoittaa autojen väleihin ja valita sopivalla optiikalla tuottamaan halutunlainen valaistus. Yhteen liitäntälaitteeseen voidaan kytkeä jopa 16 valonlähdettä.

Ratkaisuun liittyvät tuotteet

Hajautettu älykäs led-valaisin

Kohdevalaisimet

Kattovalaisimet

Älykäs multisensori

Master-yksikkö