Lävistäjän Express -asema, Oulu

Älykäs led-valaistus takaa tasokkaan asiointikokemuksen

Asiakas hyödyt siirryttäessä monimetallivalaisimista Valopaan älykkääseen led-valaistukseen

  • Energiatehokkuus parani 80%
  • Parempi valon väri, puhtaammat yrityksen tunnusvärit
  • Pitkä luotettava käyttöikä


Huoltoasemien asiakkailleen tarjoama asiointimukavuus rakentuu monista tekijöistä. Yksi tärkeä osanen on mittarikentän valaistus. Neste Oilin päämääränä on valaista asemiensa mittarikentät laadukkaasti ja erittäin – jopa huomiota herättävän – kirkkaasti. Tämä tekee asioinnista miellyttävää ja turvallista sekä tuo osaltaan esille myös yhtiön brändiä.

Korkealaatuisia polttonesteitä, voiteluaineita, kemikaaleja ja nestekaasua markkinoivalla ja myyvällä Neste Oililla on Itämeren alueella kaikkiaan lähes 1 200 aseman verkosto. Suomessa näistä toimii yli 850.

Neste Oil myy korkeatasoisia tuotteita. Yhtiö haluaa asiakkaan kokevan huoltamovierailut laadukkaina ja turvallisina. Osa tätä laadukasta kokemusta on hyvä ja kirkas valaisu. Asiakkaiden täytyy pystyä tankkaamaan ja toimimaan hyvässä valossa.

Neste Oil on jo pitemmän aikaa ollut kiinnostunut led-teknologian käyttämisestä asemiensa valaistuksessa. Miehittämättömällä Neste Oil Express -asemalla Oulun Lävistäjällä on syksystä 2010 lähtien ollut käynnissä kokeilu, jonka avulla yhtiö hankkii kokemuksia led-valaistuksesta. Aseman kahdestatoista monimetallivalaisimesta kuuden tilalle asennettiin aluksi Valopaa Oy:n valmistamat led-valaisimet. Myöhemmin loput kuusi korvattiin Valopaan valaisimilla, joihin on lisäksi rakennettu älykkäitä ominaisuuksia.

Niiden valon määrä kasvaa täyteen mittaansa, kun asiakas tulee mittarikentälle ja laskee jälleen asiakkaan poistuttua. Valon määrä muuttuu myös tarpeen mukaan – riippuen siitä, onko mittarikentän asfaltti märkä, kuiva tai luminen. Valaisimiin on myös mahdollista ohjelmoida muita älykkäitä ominaisuuksia kuten ajastus ja hämäräkytkin. Lisäksi niihin voidaan rakentaa internetin välityksellä toimiva etähallinta.

Lävistäjän pilottihanke osoittaa, että led-teknologian kehittämisessä on edetty jo pitkälle oikeaan suuntaan. Valopaan tuotteilla on pitkä käyttöikä ja niiden avulla saavutetaan merkittävää sähkön säästöä. Ne antavat myös mahdollisuuden säädettävyyteen ja ohjelmoitavuuteen. Lisäksi Neste Oil voi tarjota asiakkailleen laadukkaan kokemuksen, kun nämä käyvät asemilla.

Sähkön kulutusta mittarikentän valaistuksessa on pystytty Valopaan led-valaisimien avulla pudottamaan noin 50 prosentilla verrattuna aikaisempiin monimetallivalaisimiin. Älykkään led-teknologian avulla on mahdollista saavuttaa jopa 80 prosentin säästö – ja samalla säilyttää valaistuksen kirkkaus ja laadukkuus. Ledit myös pitävät halutun valomäärän samana koko elinikänsä ajan kompensoimalla valomäärän alentuman. Ne kestävät erittäin kauan, jopa yli 100 000 tuntia. Tämä vähentää ratkaisevasti valaisinten huolto- ja ylläpitokuluja.

Lävistäjän Neste Oil Express -asema, Oulu
Valaisimet: Valopaan VP2321 M12 led-valaisimet ja VP2321i M12 led-valaisimet