Shell huoltoasema, Esloo, Hollanti

Älyjärjestelmä valaisee tankkausta Hollannissa


Asiakashyödyt

  • energiatehokkuus parani 80%
  • pitkä käyttöikä ja vähäinen huoltotarve 
  • tasainen valkoinen valo hyvällä värintoistolla

Elsloon kaupungin Shell-huoltoaseman mittarikenttää valaisevat nykyisin Valopaan led-valaisimet. Valopaa toimitti eteläisessä Hollannissa sijaitsevalle huoltoasemalle vuoden 2012 kesällä älykkään valaistusjärjestelmän, joka asennettiin käyttöön saman tien. Asema on iso ja sen mittarikenttä laaja, joten valaisimiakin kokonaisuuteen sisältyy varsin paljon – kaikkiaan kaksikymmentäseitsemän kappaletta.

Valopaan älykäs led-valaistusjärjestelmä säätää huoltoaseman mittarikentän valaistusta asiakasvirran ja olosuhteiden mukaan. Valon määrä mittarikentällä kasvaa kun asiakas ajaa paikalle ja himmenee halutun ajan kuluttua asiakkaan poistettua. Valaistus myös mukautuu ympäristön valoisuuden mukaan. Järjestelmään sisältyy lisäksi monia muita ohjausominaisuuksia. Suomessa vastaavanlaisia järjestelmiä on käytössä jo useilla huoltoasemilla.

Hollannissa Valopaan valaisimia edustavan Wege-Licht NL/B:n toimitusjohtaja Ing. M. Danklof arvioi Elsloossa toteutetun ratkaisun onnistuneen erittäin hyvin. Muutenkin hän on tyytyväinen oululaisyhtiöön ja sen tuotteisiin.

´Laatu on korkea ja palvelu hyvää´, hän kiteyttää.

Toimitusjohtaja Danklof korostaa Valopaan led-valaisimien olevan tehokkaita eli tuottavan paljon lumeneita, tuovan valaistukseen älyominaisuuksia, käyttävän vain vähän energiaa ja olevan optiikaltaan miellyttäviä.

´Valopaan älykkäät valaistusratkaisut kiinnostavat myös laajemmin hollantilaisia huoltoasemia´, hän uskoo.

Danklof muistuttaa kuitenkin, että kilpailu on tiukkaa. Oman haasteensa muodostaa hänen mukaan se, että monilla huoltoasemaketjuilla on pitkät valaistuslaitteita koskevat sopimukset. Nämä sitovat asemat usein kiinni vanhaan ja kalliiseen tekniikkaan.

Tällä hetkellä led-teknologia ja sen tuomat hyödyt ovat Hollannissa hyvää vauhtia tekemässä itseään tunnetuiksi. Danklof ennustaakin, että led-valaistuksella on myös Hollannissa erittäin valoisa tulevaisuus.

Kohde: Shell Station Kerensheide
Jälleenmyyjä: Wege-Licht NL/B Valaisimet: VP2321i M8