Kevyen liikenteen väylien alikulkutunneleita, Varsinais- Suomi

Kestävää led-tekniikkaa elohopeavalaisimien tilalle

Asiakas hyödyt siltavalaistuksessa

  • Elinkaariedullisuus; korkea energiatehokkuus, pitkäikäisyys, vähäinen huollon tarve ja hyvä ilkivallan kestävyys
  • Hyvä tarkoituksen mukainen valkoinen valaistus

Useat kymmenet kevyen liikenteen väylien alikulkutunnelit eri puolilla Varsinais-Suomea ovat saaneet kirkkaan ja kestävän led-valaistuksen. Valopaa Oy:n valmistamat ja toimittamat uudet valaisimet ovat korvanneet pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kulkua aikaisemmin valaisseet elohopealamput. Valopaan led-valaisimia on asennettu muun muassa Raisioon, Mynämäelle, Somerolle, Saloon ja Nousiaisiin.

Asennukset suoritti Raision Sähkö-INSTO Oy. Valaisimien varsinaisena loppuasiakkaana oli kuitenkin Varsinais-Suomen elinkeino-, ympäristö- ja liikennekeskus (Ely-keskus), jonka vastuulle kuuluu myös kevyen liikenteen väylien kunnossapito.

´…valaistusvoimakkuudet
ovat toivomustemme
mukaiset.´

Raision Sähkö-INSTON tievalaistus- ja asennuspalveluiden osastopäällikkö Marko Arvonen kertoo Valopaan led-valaisimien vastanneen täysin odotuksia.

´Saimme mitä tilasimme. Muun muassa valaistusvoimakkuudet ovat toivomustemme mukaiset´, hän toteaa.

Osastopäällikkö Arvosen mukaan tärkeimmät syyt led-valaisimien valinnalle olivat juuri niistä saatava suuri valon määrä sekä valaisimien energiatehokkuus, vähäinen huoltotarve, pitkäikäisyys ja ilkivallan kestävyys.

Asennustyöt alikulkutunneleissa aloitettiin vuoden 2010 lokakuussa ja ne saatiin tehtyä loppuun seuraavan vuoden huhtikuussa. Kaiken kaikkiaan Valopaa toimitti Varsinais-Suomen kevyen liikenteen väylien valaisuun 380 kappaletta 11 watin tehoisia led-siltavalaisimia – niin uppoasennettavia kuin pinta-asennettaviakin.

Yhteistyö Valopaan kanssa sujui Marko Arvosen mielestä koko asennusprojektin ajan erittäin hyvin. ´Valopaan palvelutaso oli kokemuksemme mukaan erinomainen´, hän arvioi.

Varsinais-Suomi, kevyen liikenteen väylien alikulkutunneleita
Valaisimet: Valopaan VP2221 M1 (11 W) ja VP2223 M1 (11 W)
Urakoitsija: Raision Sähkö-INSTO Oy