Arkkitehtuurivalaistus

 

 

Muurin valaistus

Raatin urheilukenttää ympäröivä muuri on valaistu VP2231 led-valaisimilla. Muurin korkeus on noin 3 metriä. Valaisimet ovat 2 metrin välein, yhteensä 180 kpl. Valaisimet ovat 3 vaihe ketjutettavia, valaisimet ohjattavissa vaiheittain. Ottoteho on 11,5 W /valaisin, tehokerroin 0,9. Linssi v6.

 

Puiden valaistus

Toivoniemen rannan komeita koivuja valaistaan VP3111 led-kohdevalaisimilla. Kohteessa korvattiin aikaisemmat halogeenikohdevalaisimet yhden moduulin led-kohdevalaisimilla. Nyt valaisimet ovat huomaamattomia, mutta valaistus on säilynyt entisellä tasollaan, ja se on toteutettu huomattavasti pienemmällä energian kulutuksella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lumirakentaminen

VP3111 led-kohdevalaisimet ovat saatavilla myös valkoisena, jolloin ne soveltuvat ideaalisesti lumi- ja jäärakentamiseen. Led-valaisimet sopivat lumirakennuskohteisiin erinomaisen hyvin, sillä ne eivät kuumene liikaa ja siten eivät sulata ympäröivää rakennelmaa. Ne myös käyttävät erittäin vähän sähköenergiaa, mikä voi olla kriittinen tekijä monissa lumirakennuskohteissa. Esimekiksi yhden moduulin VP3111 led-kohdevalaisin ottaa verkosta vain 11,5 W. 


 

 

 

Patsaiden valaistus

Sotkamossa Hirvensaaressa sijaitseva patsas on valaistu VP3111 M2 led-kohdevalaisimilla. Valaisimen led-moduulit on suunnattu hieman eri suuntiin, jotta saavutettaisiin optimaalinen valaistu alue. Kuvanveistäjä Nina Ternon Havukka-ahon ajattelija -veistos on omistettu Veikko Huovisen tuotannolle.  

 

 

 

 

 

 

Asiakaskohtaiset arkkitehtuurivalaisimet 

Valopaan modulaarinen tuoterakenne on erityisen soveltuva arkkitehtuurivalaisuun. Valaisimet ovat muokattavissa kulloisenkin kohteen mukaisesti. Valittavia elementtejä ovat mm. 
led-moduulien määrä ja malli, nivelen käyttömahdollisuus VPM1 moduulin kanssa 
– led-moduuleissa käytettävät valonsuuntaukset, jotka toteutetaan optisilla linsseillä
– ledien värilämpötila ja värit 
– valaisimien väri  

Valopaa Oy kehittää asiakaskohtaisia tuotteita, uusia mekaanisia rakenteita ja design-versioita asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kysy tarjousta ja kerro meille valaistustarpeestasi!