Alue- ja pihavalaistus

 

VP1302 led-valaisimet soveltuvat piha-alueiden ja pysäköintialueiden yleisvalaisuun. Niillä on helppo tehdä kohteeseen tarkalleen mitoitettu valaistus, sillä valaisinta on saatavilla neljän erikokoisilla valaisinosilla, sekä yksi- ja kaksipuoleisena. VP1302 led-valaisimella voidaan samalla toteuttaa alueen katuvalaistus.


Helsingissä sijaitseva Toivolan oppilaskoti sai uudet valaisimet piha-alueelleen. Kohteessa on VP1302 led-valaisimia erikokoisina versioina.

 

 

 

 

 

 


Finavian Oulunsalon lentokentän uudistetulle P1-parkkialueelle on asennettu VP1302 led-valaisimet. Kohde on otettu käyttöön joulun tienoilla 2010.

 

 


Ison alueen valaisuun soveltuu hyvin VP1301 led-valaisin. Pienemmän alueen ja pihan valaisuun soveltuu hyvin myös VP1302 led-valaisin. Molemmat näistä led-valaisimista on alunperin suunniteltu tie- ja katuvalaistukseen, mutta valitsemalla yleisvalaistukseen soveltuva linssi (esimerkiksi V8 tai V9) voidaan näitä valaisimia käyttää yhtälailla aluevalaisussa.

 

  


Kohdevalaistukseen soveltuvat VP3111 yhden ja kahden moduulin led-kohdevalaisimet. Valaisimen led-moduulit ovat suunnattavissa, eli niitä voidaan kääntää haluttuun suuntaan. Eri linssivaihtoehtoja valitsemalla voidaan valaisimella korostaa yksittäisiä kohteita, luoda yleisvalaisua tai valaista pihapolkuja.

 

 

 

 

 

 

Sekä kohde- että aluevalaisua voidaan toteuttaa VP3311 led-kohdevalaisimilla. Eri linssejä käyttämällä samasta valaisimesta voidaan saada kapea valokeila tietyn kohteen valaisuun, tai laaja valokeila yleisvalaistuksen luomiseen. 


Helsingissä Torpparimäen koulun pihavalaistuksessa on käytössä VP3311 led-valaisimet. Osa vanhoista halogeenivalaisimista on korvattu led-valaisimin. Aikaisempi 250W halogeenivalaisin on korvattu VP3311 M6 led-valaisimella (55W) ja 70W halogeenivalaisin VP3311 M2 led-valaisimella (22W).