VPS iControl

Valopaan älykkään yleisohjaimen avulla eri valmistajien valaisimia, valaisinryhmiä ja antureita voidaan liittää osaksi Valopaan älykästä valaistusjärjestelmää. VPS iControl kommunikoi langattomasti älykkäiden valaisimien ja VPS iMasterin kanssa. Laitteiden ominaisuuksia voidaan hallinnoida internetin välityksellä, kun kohteessa on VPS iMaster.

Yksi VPS iControl 400 ja 401 ohjain pystyy ohjaamaan usean valaisimen ryhmää, mikä tekee yleisohjaimesta kustannustehokkaan ratkaisun erityisesti kun uudistetaan vanhoja kohteita. Tämä ohjausyksikkö on suunniteltu yhteensopivaksi yleisimpien valaisinten liitäntälaitteiden kanssa, tuetut rajapinnat ovat 1-10V ja DALI. Lisäksi VPS iControl ohjaimella voi ohjata ulkoista relettä, jolla voidaan tarvittaessa sammuttaa valaisin katkaisemalla valaisimien käyttöjännite. Tätä käytetään tyypillisesti 1-10V liitäntälaitteiden kanssa. Releohjauksella voidaan myös ohjata kytkentäkaapissa olevia valaisinten sytytykseen/sammutukseen käytettäviä releitä.

Liitettynä anturiin VPS iControl lukee anturin tuottaman ohjausjännitteen ja ohjaa älykästä valaisinjärjestelmää langattomasti ohjelmoitujen määritysten mukaisesti. Anturin sijasta yleisohjaimeen voidaan liittää myös muita yhteensopivaa ohjausjännitettä tuottavia laitteita, esimerkiksi valokatkaisin.

VPS iControl 401 ohjaimessa on lisätoiminnallisuutena energianmittaus. VPS iControl 401 pystyy mittaamaan ryhmään kytkettyjen valaisimien energiankulutuksen, kun valaisimien käyttöjännite johdotetaan ohjaimen kautta. Mittauksia voidaan käyttää energian kulutuksen ja vikatilanteiden raportointiin. Mittaus- ja raportointikyvykkyydet lisääntyvät ohjelmistopäivitysten mukaisesti. 

Ominaisuudet

  • SRD radioyhteys järjestelmän muiden laitteiden kanssa
  • Valaisinryhmän ohjaus DALI ja 1-10V
  • Ulkoisen releen ohjaus
  • Toisen valmistajan anturin ja ulkoisen kytkimen käyttö

VPS iControl 401 lisätoiminnallisuus

  • Energiankulutuksen mittaus