Tarkoituksenmukainen energiatehokas huoltoasemavalaistus

Valaistuksen voimakkuus muuttuu tarpeen mukaan automaattisesti. Mittarikentän ja pesulinjan valaistuksen voimakkuus kasvaa asiakkaan tultua alueelle. Piha-alueen  ja katosten valot himmenevät ajastuksella ja kalenterilla, mutta kirkastuvat liikkeestä.  Ohjaukset ovat muutettavissa omalla tietokoneella tai älypuhelimella. Mittarikentällä on mitattu 80% energian säästö verrattuna kiinteään monimetallivalaistukseen.

Huoltoaseman valaistuksen ohjaus

Huoltoaseman valaistusryhmät ovat esimerkiksi mittarikenttä, pesulinja, katokset ja piha-alue. (kukin alue voidaan jakaa useampaan ryhmään). Jokaisella ryhmällä voi olla oma ohjauksensa, ajastus ja kalenteri sekä sensoreita. Ohjaus toteutetaan master-yksikön avulla. Huoltamo-yrittäjä voi halutessaan itse muuttaa ryhmiä ja ohjauksia tarpeensa mukaisesti tietokoneen tai älypuhelimen selaimella. Olemme kehittäneet ratkaisumme yhdessä huoltoasemaketjujen, -yrittäjien ja urakoitsijoiden kanssa.

Mittarikentän älykäs järjestelmä

Älykkäät valaisimet kommunikoivat langattomasti. Mittarikentän, tai sen osan, valaisimet muuttavat valomäärää samanaikaisesti riippuen onko alueella liikettä. Valomäärän ala- ja ylätasot, muutosnopeudet ja ylätason pitoaika ovat muutettavissa. Valaisintehon säätöalue on 10%...100%, ja sen voi sammuttaa. Valaisimissa on valovirran hiipumisen kompensointi.

Mittarikentän älykäs järjestelmä sisältää laajennusoptioita;
  • Langaton hämäräkytkin
  • Master-yksikkö , mikä tuo mukanaan mm. valaisimien ja sensorien vapaan ryhmittelyn, kello- ja kalenteriohjauksen, selainkäyttöliitynnän ja etähallintamahdollisuuden.

Järjestelmää laajennettaessa mm. pihaan, katoksiin ja pesulinjaan

  • Pihavalaistukseen Valopaan älykkäitä katu- ja aluevalaisimia. Masterin kautta esim. hätäkytkin, kello tai aurinko-ohjaukset. Vapaa ryhmittely
Älykkäät valaisimet pihaan, katoksiin ja pesulinjalle
  • Langaton kytkin (rele) sytyttämään ja sammuttamaan masterin ohjaamana muita valaisimia tai sähkölaitteita, kuten reunavalot, pihavalot ja numerotaulu.
  • Pesulinjalle älykäs valaistus, mikä muuttuu alateholta yläteholle auton ajaessa linjalle tai henkilön astuessa tilaan sisälle vastaavaan tapaan kuin on mittarikentällä. Masterilla voidaan ohjata esim. kellon mukaan sammuksiin ja syttymään.

Usean huoltoaseman tai mittarikentän hallinta

  • Edistyksellinen etähallinta asiakkaan kaikkien mittarikenttien valaistuksien seurantaan ja hallintaan toteutetaan palvelimen avulla asiakastarpeen mukaan.
Tuotteet:
  •     VP2401 ja VP2402 sekä älykäs led-valaistusjärjestelmä
  •     Aluevalaistukseen VP1302 ja VP3411
  •     Katosvalaistukseen VP2221, VP2222 ja VP2223
    Neste Oil Express Oulun Lävistäjällä
    Shell Elsloo, Hollanti